BEYAZLATILMIŞ İÇ FINDIK

Tarif

Natürel iç fındık ısıl işlemden geçirilir, bu sayede fındığın üzerindeki zar soyulur ve ürün 5% zarlı, 4-5% arası istenen rutubet seviyesinde beyazlatılmış iç fındık halini alır.

Çeşit

Giresun

Boylar

9-11 mm, 11-13 mm, 13-15 mm ya da
1-2 mm aralıklarla 9 mm - 15 mm arası boylarda

Paketleme Seçenekleri

25/50 kg naylonlu jüt çuvallar, 25/40 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 500/800/1000 kg big baglerde

Kullanımı Alanları

Çerezlik olarak karışık kuruyemişlerde, pastacılık ve çikolatalarda kullanılmaktadır.

Fonksiyon

Fındık aroması vermek amacıyla, fırında pişirilen yiyeceklerde ve şekerlemelerde garnitür olarak kullanılır.

 

 


 KAVRULMUŞ İÇ FINDIK

Tarif

Natürel iç fındık ısıl işlemden geçirilir, bu sayede fındığın üzerindeki zar soyulur ve ürün 5% zarlı, 0.8-3% arası istenen rutubet seviyesinde kavrulmuş iç fındık halini alır.

Çeşit

Giresun

Boylar

9-11 mm, 11-13 mm, 13-15 mm ya da
1-2 mm aralıklarla 9 mm - 15 mm arası boylarda

Paketleme Seçenekleri

25/50 kg naylonlu jüt çuvallar, 25/40 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 500/800/1000 kg big baglerde

Kullanımı Alanları

Çerezlik olarak karışık kuruyemişlerde, pastacılık ve çikolatalarda kullanılmaktadır.

Fonksiyon

Fındık aroması vermek amacıyla, fırında pişirilen yiyeceklerde ve şekerlemelerde garnitür olarak kullanılır. Kıtırlığı ve düşük yağ oranı ile her çeşit çikolata kaplamasına uygun bir yapısı vardır.

 

 


KAVRULMUŞ ZARLI İÇ FINDIK

Tarif

Natürel iç fındık ısıl işlemden geçirilir, bu sayede fındığın üzerindeki zar soyulur ve ürün 10-50% zarlı, 0.8-3% arası istenen rutubet seviyesinde kavrulmuş zarlı iç fındık halini alır.

Çeşit

Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca

Boylar

9-11 mm, 11-13 mm, 13-15 mm ya da r 1-2 mm aralıklarla 9 mm - 15 mm arası boylarda

Paketleme Seçenekleri

25/50 kg naylonlu jüt çuvallar, 25/40 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 500/800/1000 kg big baglerde

Kullanımı Alanları

Çerezlik olarak karışık kuruyemişlerde, pastacılık ve çikolatalarda kullanılmaktadır.

Fonksiyon

Fındık aroması vermek amacıyla, fırında pişirilen yiyeceklerde ve şekerlemelerde garnitür olarak kullanılır. Kıtırlığı ve düşük yağ oranı ile her çeşit çikolata kaplamasına uygun bir yapısı vardır.

 

 


NATÜREL KIYILMIŞ FINDIK

Tarif

Natürel iç fındığın daha küçük parçalara kıyılması/kesilmesi sonucunda elde edilir. Ürün 4-6% arası rutubet seviyesindedir.

Çeşit

Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca

Boylar

0-12 mm arasında istenilen boy aralıklarında ya da
0-4 mm, 1-3 mm, 2-4 mm, 3-5 mm, 4-8 mm, 5-11 mm, 7-11 mm ve 0-10 mm boylarda

Paketleme Seçenekleri

25/50 kg naylonlu jüt çuvallar, 25/40 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 500/800/1000 kg big baglerde

Kullanımı Alanları

Pastacılıkta, kahvaltılıklarda, dondurma, bisküvi ve çikolatalarda kullanılır.

Fonksiyon

Ürünlerin üzerine fındığı dağıtarak tadını ve kıvamını artırmak amacıyla kullanılır. Koyu renkte görünür ve kıtır yapısı vardır.

 

 


 KAVRULMUŞ KIYILMIŞ FINDIK

Tarif

Kavrulmuş iç fındığın daha küçük parçalara kıyılması/kesilmesi sonucunda elde edilir. Ürün 5-30% arası zar oranı ve 0.8-3% arası rutubet oranında istenilen seviyede üretilebilmektedir.

Çeşit

Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca

Boylar

0-12 mm arasında istenilen boy aralıklarında ya da
0-4 mm, 1-3 mm, 2-4 mm, 3-5 mm, 4-8 mm, 5-11 mm, 7-11 mm ve 0-10 mm boylarda

Paketleme Seçenekleri

25/50 kg naylonlu jüt çuvallar, 25/40 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 500/800/1000 kg big baglerde

Kullanımı Alanları

Pastacılıkta, kahvaltılıklarda, dondurma, bisküvi ve çikolatalarda kullanılır.

Fonksiyon

Ürünlerin üzerine fındığı dağıtarak tadını ve kıvamını artırmak amacıyla kullanılır.

 

 


BEYAZLATILMIŞ KIYILMIŞ FINDIK

Tarif

Beyazlatılmış iç fındığın daha küçük parçalara kıyılması/kesilmesi sonucunda elde edilir. Ürün 5-10% arası zar oranı ve 4-5% arası rutubet oranında istenilen seviyede üretilebilmektedir.

Çeşit

Giresun

Boylar

0-12 mm arasında istenilen boy aralıklarında ya da
0-4 mm, 1-3 mm, 2-4 mm, 3-5 mm, 4-8 mm, 5-11 mm, 7-11 mm ve 0-10 mm boylarda

Paketleme Seçenekleri

25/50 kg naylonlu jüt çuvallar, 25/40 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 500/800/1000 kg big baglerde

Kullanımı Alanları

Pastacılıkta, kahvaltılıklarda, dondurma, bisküvi ve çikolatalarda kullanılır.

Fonksiyon

Ürünlerin üzerine fındığı dağıtarak tadını ve kıvamını artırmak amacıyla kullanılır. Kıtır bir yapısı vardır.

 

 


NATÜREL DİLİNMİŞ FINDIK

Tarif

Natürel iç fındığın uzunlamasına dilinmesi sonucunda elde edilir. Natürel fındıktan üretildiği için zarlıdır ve 4-6% rutubet aralığındadır.

Çeşit

Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca

Boylar

0.7-1 mm, 0.8-1.2 mm, 1-1.2 mm, 1-1.5 mm

Paketleme Seçenekleri

10/12,5/20 kg naylon torbalı karton kutularda

Kullanımı Alanları

Pastacılıkta ve kahvaltılıklarda kullanılır.

Fonksiyon

Fındık aroması ve görüntüsü vermek, tada çeşit ve zıtlık katmak amacıyla kıtır yapısı ile garnitür olarak kullanılır.

 

 


BEYAZLATILMIŞ DİLİNMİŞ FINDIK

Tarif

Beyazlatılmış iç fındığın uzunlamasına dilinmesi sonucunda elde edilir. Beyazlatılmış fındıktan üretildiği için zarsızdır ve 4-5% rutubet aralığındadır.

Çeşit

Giresun

Boylar

0.7-1 mm, 0.8-1.2 mm, 1-1.2 mm, 1-1.5 mm

Paketleme Seçenekleri

10/12,5/20 kg naylon torbalı karton kutularda

Kullanımı Alanları

Pastacılıkta ve kahvaltılıklarda kullanılır.

Fonksiyon

Fındık aroması ve görüntüsü vermek, tada çeşit ve zıtlık katmak amacıyla kıtır yapısı ile garnitür olarak kullanılır.

 

 


 NATÜREL FINDIK UNU

 

Tarif

Natürel iç fındığın öğütülmesi sonucunda elde edilir. Natürel fındıktan üretildiği için zarlıdır ve 4-6% rutubet aralığındadır.

Çeşit

Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca

Boylar

0-1.5 mm, 0-2 mm, 0-3 mm

Paketleme Seçenekleri

25/50 kg naylonlu jüt çuvallar, 25/40 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz

Kullanımı Alanları

Pastacılıkta, bisküvi, dondurma ve çeşitli sağlıklı gıdalarda kullanılır.

Fonksiyon

Un yerine fındık aroması verecek şekilde kullanılır.

 

 


BEYAZLATILMIŞ FINDIK UNU

 

Tarif

Beyazlatılmış iç fındığın öğütülmesi sonucunda elde edilir. Ürün 4-5% rutubet aralığındadır.

Çeşit

Giresun

Boylar

0-1.5 mm, 0-2 mm, 0-3 mm

Paketleme Seçenekleri

25/50 kg naylonlu jüt çuvallar, 25/40 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz

Kullanımı Alanları

Pastacılıkta, bisküvi, dondurma ve çeşitli sağlıklı gıdalarda kullanılır.

Fonksiyon

Un yerine fındık aroması verecek şekilde kullanılır.

 

 


KAVRULMUŞ FINDIK UNU

 

Tarif

Kavrulmuş iç fındığın öğütülmesi sonucunda elde edilir. Ürün 0.8-3% rutubet aralığında istenilen seviyeye getirilir.

Çeşit

Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca

Boylar

0-1.5 mm, 0-2 mm, 0-3 mm

Paketleme Seçenekleri

25/50 kg naylonlu jüt çuvallar, 25/40 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz

Kullanımı Alanları

Pastacılıkta, bisküvi, dondurma ve çeşitli sağlıklı gıdalarda kullanılır.

Fonksiyon

Un yerine fındık aroması verecek şekilde kullanılır.

 

 


 FINDIK FÜRESİ

Tarif

Kavrulmuş iç fındığın iyice ezilip püre haline getirilmesi ile elde edilir. Koyu, orta ve açık olmak üzere üç çeşidi vardır.

Çeşit

Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca

Boylar

20-80µ arası müşteri talebi doğrultusunda

Paketleme Seçenekleri

30/60/200/220kg gıdaya uygun plastik variller, 20/55/200kg metal variller, 1000kg tanklarda

Kullanımı Alanları

Pastacılıkta, çikolata, bisküvi, dondurma ve gofrelerde (waffle) kullanılır.

Fonksiyon

Kullanılan ürüne tat ve aroma katarken aynı zamanda ürünün protein ve gıda zenginliğini de artırır. Çikolatanın ağızda daha kolay erimesine yardımcı olur ve aynı zamanda karbonhidratların yerini almaktadır.