BEYAZLATILMIŞ İÇ FINDIK |
|
Tarif |
Natürel iç fındık ısıl işlemden geçirilir, bu sayede fındığın üzerindeki zar soyulur ve ürün 5% zarlı, 4-5% arası istenen rutubet seviyesinde beyazlatılmış iç fındık halini alır. |
Çeşit |
Giresun |
Boylar |
9-11 mm, 11-13 mm, 13-15 mm ya da |
Paketleme Seçenekleri |
25/50 kg naylonlu jüt çuvallar, 25/40 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 500/800/1000 kg big baglerde |
Kullanımı Alanları |
Çerezlik olarak karışık kuruyemişlerde, pastacılık ve çikolatalarda kullanılmaktadır. |
Fonksiyon |
Fındık aroması vermek amacıyla, fırında pişirilen yiyeceklerde ve şekerlemelerde garnitür olarak kullanılır. |
|
|
KAVRULMUŞ İÇ FINDIK |
|
Tarif |
Natürel iç fındık ısıl işlemden geçirilir, bu sayede fındığın üzerindeki zar soyulur ve ürün 5% zarlı, 0.8-3% arası istenen rutubet seviyesinde kavrulmuş iç fındık halini alır. |
Çeşit |
Giresun |
Boylar |
9-11 mm, 11-13 mm, 13-15 mm ya da |
Paketleme Seçenekleri |
25/50 kg naylonlu jüt çuvallar, 25/40 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 500/800/1000 kg big baglerde |
Kullanımı Alanları |
Çerezlik olarak karışık kuruyemişlerde, pastacılık ve çikolatalarda kullanılmaktadır. |
Fonksiyon |
Fındık aroması vermek amacıyla, fırında pişirilen yiyeceklerde ve şekerlemelerde garnitür olarak kullanılır. Kıtırlığı ve düşük yağ oranı ile her çeşit çikolata kaplamasına uygun bir yapısı vardır. |
|
|
KAVRULMUŞ ZARLI İÇ FINDIK |
|
Tarif |
Natürel iç fındık ısıl işlemden geçirilir, bu sayede fındığın üzerindeki zar soyulur ve ürün 10-50% zarlı, 0.8-3% arası istenen rutubet seviyesinde kavrulmuş zarlı iç fındık halini alır. |
Çeşit |
Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca |
Boylar |
9-11 mm, 11-13 mm, 13-15 mm ya da r 1-2 mm aralıklarla 9 mm - 15 mm arası boylarda |
Paketleme Seçenekleri |
25/50 kg naylonlu jüt çuvallar, 25/40 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 500/800/1000 kg big baglerde |
Kullanımı Alanları |
Çerezlik olarak karışık kuruyemişlerde, pastacılık ve çikolatalarda kullanılmaktadır. |
Fonksiyon |
Fındık aroması vermek amacıyla, fırında pişirilen yiyeceklerde ve şekerlemelerde garnitür olarak kullanılır. Kıtırlığı ve düşük yağ oranı ile her çeşit çikolata kaplamasına uygun bir yapısı vardır. |
|
|
NATÜREL KIYILMIŞ FINDIK |
|
Tarif |
Natürel iç fındığın daha küçük parçalara kıyılması/kesilmesi sonucunda elde edilir. Ürün 4-6% arası rutubet seviyesindedir. |
Çeşit |
Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca |
Boylar |
0-12 mm arasında istenilen boy aralıklarında ya da |
Paketleme Seçenekleri |
25/50 kg naylonlu jüt çuvallar, 25/40 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 500/800/1000 kg big baglerde |
Kullanımı Alanları |
Pastacılıkta, kahvaltılıklarda, dondurma, bisküvi ve çikolatalarda kullanılır. |
Fonksiyon |
Ürünlerin üzerine fındığı dağıtarak tadını ve kıvamını artırmak amacıyla kullanılır. Koyu renkte görünür ve kıtır yapısı vardır. |
|
|
KAVRULMUŞ KIYILMIŞ FINDIK |
|
Tarif |
Kavrulmuş iç fındığın daha küçük parçalara kıyılması/kesilmesi sonucunda elde edilir. Ürün 5-30% arası zar oranı ve 0.8-3% arası rutubet oranında istenilen seviyede üretilebilmektedir. |
Çeşit |
Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca |
Boylar |
0-12 mm arasında istenilen boy aralıklarında ya da |
Paketleme Seçenekleri |
25/50 kg naylonlu jüt çuvallar, 25/40 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 500/800/1000 kg big baglerde |
Kullanımı Alanları |
Pastacılıkta, kahvaltılıklarda, dondurma, bisküvi ve çikolatalarda kullanılır. |
Fonksiyon |
Ürünlerin üzerine fındığı dağıtarak tadını ve kıvamını artırmak amacıyla kullanılır. |
|
|
BEYAZLATILMIŞ KIYILMIŞ FINDIK |
|
Tarif |
Beyazlatılmış iç fındığın daha küçük parçalara kıyılması/kesilmesi sonucunda elde edilir. Ürün 5-10% arası zar oranı ve 4-5% arası rutubet oranında istenilen seviyede üretilebilmektedir. |
Çeşit |
Giresun |
Boylar |
0-12 mm arasında istenilen boy aralıklarında ya da |
Paketleme Seçenekleri |
25/50 kg naylonlu jüt çuvallar, 25/40 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 500/800/1000 kg big baglerde |
Kullanımı Alanları |
Pastacılıkta, kahvaltılıklarda, dondurma, bisküvi ve çikolatalarda kullanılır. |
Fonksiyon |
Ürünlerin üzerine fındığı dağıtarak tadını ve kıvamını artırmak amacıyla kullanılır. Kıtır bir yapısı vardır. |
|
|
NATÜREL DİLİNMİŞ FINDIK |
|
Tarif |
Natürel iç fındığın uzunlamasına dilinmesi sonucunda elde edilir. Natürel fındıktan üretildiği için zarlıdır ve 4-6% rutubet aralığındadır. |
Çeşit |
Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca |
Boylar |
0.7-1 mm, 0.8-1.2 mm, 1-1.2 mm, 1-1.5 mm |
Paketleme Seçenekleri |
10/12,5/20 kg naylon torbalı karton kutularda |
Kullanımı Alanları |
Pastacılıkta ve kahvaltılıklarda kullanılır. |
Fonksiyon |
Fındık aroması ve görüntüsü vermek, tada çeşit ve zıtlık katmak amacıyla kıtır yapısı ile garnitür olarak kullanılır. |
|
|
BEYAZLATILMIŞ DİLİNMİŞ FINDIK |
|
Tarif |
Beyazlatılmış iç fındığın uzunlamasına dilinmesi sonucunda elde edilir. Beyazlatılmış fındıktan üretildiği için zarsızdır ve 4-5% rutubet aralığındadır. |
Çeşit |
Giresun |
Boylar |
0.7-1 mm, 0.8-1.2 mm, 1-1.2 mm, 1-1.5 mm |
Paketleme Seçenekleri |
10/12,5/20 kg naylon torbalı karton kutularda |
Kullanımı Alanları |
Pastacılıkta ve kahvaltılıklarda kullanılır. |
Fonksiyon |
Fındık aroması ve görüntüsü vermek, tada çeşit ve zıtlık katmak amacıyla kıtır yapısı ile garnitür olarak kullanılır. |
|
|
NATÜREL FINDIK UNU |
|
Tarif |
Natürel iç fındığın öğütülmesi sonucunda elde edilir. Natürel fındıktan üretildiği için zarlıdır ve 4-6% rutubet aralığındadır. |
Çeşit |
Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca |
Boylar |
0-1.5 mm, 0-2 mm, 0-3 mm |
Paketleme Seçenekleri |
25/50 kg naylonlu jüt çuvallar, 25/40 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz |
Kullanımı Alanları |
Pastacılıkta, bisküvi, dondurma ve çeşitli sağlıklı gıdalarda kullanılır. |
Fonksiyon |
Un yerine fındık aroması verecek şekilde kullanılır. |
|
|
BEYAZLATILMIŞ FINDIK UNU |
|
Tarif |
Beyazlatılmış iç fındığın öğütülmesi sonucunda elde edilir. Ürün 4-5% rutubet aralığındadır. |
Çeşit |
Giresun |
Boylar |
0-1.5 mm, 0-2 mm, 0-3 mm |
Paketleme Seçenekleri |
25/50 kg naylonlu jüt çuvallar, 25/40 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz |
Kullanımı Alanları |
Pastacılıkta, bisküvi, dondurma ve çeşitli sağlıklı gıdalarda kullanılır. |
Fonksiyon |
Un yerine fındık aroması verecek şekilde kullanılır. |
|
|
KAVRULMUŞ FINDIK UNU |
|
Tarif |
Kavrulmuş iç fındığın öğütülmesi sonucunda elde edilir. Ürün 0.8-3% rutubet aralığında istenilen seviyeye getirilir. |
Çeşit |
Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca |
Boylar |
0-1.5 mm, 0-2 mm, 0-3 mm |
Paketleme Seçenekleri |
25/50 kg naylonlu jüt çuvallar, 25/40 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz |
Kullanımı Alanları |
Pastacılıkta, bisküvi, dondurma ve çeşitli sağlıklı gıdalarda kullanılır. |
Fonksiyon |
Un yerine fındık aroması verecek şekilde kullanılır. |
|
|
FINDIK FÜRESİ |
|
Tarif |
Kavrulmuş iç fındığın iyice ezilip püre haline getirilmesi ile elde edilir. Koyu, orta ve açık olmak üzere üç çeşidi vardır. |
Çeşit |
Levant (Ordu), Giresun, Akçakoca |
Boylar |
20-80µ arası müşteri talebi doğrultusunda |
Paketleme Seçenekleri |
30/60/200/220kg gıdaya uygun plastik variller, 20/55/200kg metal variller, 1000kg tanklarda |
Kullanımı Alanları |
Pastacılıkta, çikolata, bisküvi, dondurma ve gofrelerde (waffle) kullanılır. |
Fonksiyon |
Kullanılan ürüne tat ve aroma katarken aynı zamanda ürünün protein ve gıda zenginliğini de artırır. Çikolatanın ağızda daha kolay erimesine yardımcı olur ve aynı zamanda karbonhidratların yerini almaktadır. |